خانه / اخبار ویژه عاشورایی / آغاز فاز سوم پروژه لاغرسازی و تقویت ستونهای اطراف ضریح امام حسین(ع)

آغاز فاز سوم پروژه لاغرسازی و تقویت ستونهای اطراف ضریح امام حسین(ع)

به گزارشواحد خبر موسسه فرهنگی هنری فرهنگ عاشورا به نقل از تسنیم، علی مهاجری درباره فاز سوم پروژه لاغرسازی و تقویت ستونهای اطراف ضریح امام حسین(ع) اظهار کرد: با عنایت اهل بیت علیهم السلام، متخصصان ایرانی، کار مقاوم سازی ۵۰ درصد از بنای تاریخی حرم مطهر سیدالشهدا(ع) را به پاپان رسانده و هم اکنون فاز سوم پروژه مقاوم سازی و کاهش حجم ستونها در سمت ضریح ابراهیم مجاب آغاز شده است.

roozedahom

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمان با بیان اینکه طرح «لاغرسازی و تقویت ستون‌های اطراف ضریح مطهر»  پیش نیاز اجرای پروژه «ترفیع گنبد» است، افزود: فاصله چهار ستون قدیمی اطراف روضه منوره با ضریح مطهر، حدود یک متر و ۷۰ سانتی‌متر است که در مناسبتهایی مانند محرم و اربعین، گنجایش تردد شمار میلیونی زائران را ندارد.

roozedahom2

مهاجری با بیان اینکه متخصصان ایرانی برای اجرای این طرح حدود پنج سال کار مطالعاتی انجام دادند، تصریح کرد: تولیت آستان قدس حسینی سالها می‌خواست این پروژه پیچیده فنی را انجام دهد اما به‌دلیل ریسک بالا، هیچ کشور و شرکت بین‌المللی حاضر به اجرای آن نبود تا اینکه با عنایت اهل بیت و همت متخصصان ایرانی، طرح ستاد بازسازی عتبات عالیات به تایید حرم رسید.

roozedahom3

وی ادامه داد: در این طرح، مجموعه بنای تاریخی حرم مطهر که بر اثر گذر قرون متمادی دچار تخریب شده بود، براساس دانش فنی روز، آرماتوربندی و با بتن مسلح ضد انفجار مقاوم سازی می‌شود.

مجری پروژه تقلیل و تقویت ستون‌های اطراف مضجع مطهر امام حسین علیه السلام توضیح داد: با اتمام کار لاغرسازی دو ستون مجاور ضریح مطهر، فضای تردد زائران در اطراف هر یک از ستون‌ها، از یک‌مترو ۷۰سانتی‌متر به حدود چهار متر افزایش یافته است.

roozedahom4

مهاجری با بیان اینکه الوارهای چوبی که گنبد مطهر روی آن مستقر بود، پوسیده و از بین رفته است، گفت: این تنها عنایت خود حضرت است که گنبدی با یک‌هزار و ۲۰۰ تن بار، روی قوسی‌های چوبی موریانه خورده و مصالحِ از بین رفته پابرجا مانده است.

وی اظهار کرد:‌ هم اکنون شبکه‌ای از آلماتورهای فولادی با نوع خاصی از بتن مسلح جایگزین قوسی‌های چوبی می‌شود تا زمینه برای نصب گنبد جدید روی گنبد کنونی در سال‌های بعد فراهم شود.

telegram

همچنین ببینید

دکترمحمدرضا سنگری

تولد وتحصیلات دکتر محمدرضا سنگری، در سال ۱۳۳۳ در شوش دانیال، گذرنامه‌ی ورود به عالم ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.