صدو بیست و نهمین جلسه از سلسله جلسات مرجع شناسی و منبع شناسی کتب عاشورایی چهارشنبه ساعت ۲۱ در سالن همایش کتابخانه ی علامه مخبر با حضور علاقمندان به مکتب عاشورا و با سخنرانی دکتر محمدرضا سنگری برگزار شد.
این جلسه با قرائت قرآن آغاز شد و پس از آن مهندس عبدالکریم خاضعی نیا مدیر موسسه عاشورا ضمن خوشامد گویی به حضار برخی از برنامه های محرم امسال موسسه عاشورا را اعلام کرد.
استاد سنگری سخنرانی خود را با طرح یک روایت از امام جواد(ع) آغاز کرد:
ثَلاثُ خِصالٍ تَجتَلِبُ بِهِنَّ المَحَبَّهَ: اَلنصافُ فِى المُعاشَرَهِ و َالمُواساهُ فِى الشِّدَّهِ وَ الاِنطِواعِ وَ الرُّجوعُ إِلى قَلبٍ سَلیمٍ؛
با سه خصلت، محبّت(دیگران) به دست مى آید: انصاف در معاشرت، همدردى(با دیگران) در سختى ها، و بازگشت به قلبى پاک.
دکتر محدرضا سنگری درباره معرفی منبع این جلسه سخنان خود را اینگونه بیان کردند:
کتابی که در باب آن صحبت خواهد شد که البته نیاز به چندین جلسه بحث نیاز دارد کتاب «تاریخ قیام و مقتل جامع سیدالشهدا» میباشد که دارای دو جلد است و گروهی از تاریخ پژوهان زیرنظر حجت الاسلام و المسلمین استاد مهدی پیشوایی آن را نگاشته اند.
این کتاب یکی از معتبرترین و ارزشمندترین و از رخدادهای بزرگ پژوهشی در حوزه ی عاشوراست. امروز اگر قرار باشد به کسی توصیه کنیم یک مقتل جامع که به موضوعات گوناگون در زندگی حضرت سیدالشهداء علیه السلام پرداخته باشد و شهادت و پس از شهادت را بخواهد مطالعه کند می توانیم این کتاب ارزنده و بزرگ که بیش از ۱۹۲۵ صفحه است را معرفی کنیم.
دکتر سنگری در باب این کتاب نکاتی را عنوان کردند:
در جامعه کار جمعی کمتر صورت می گیرد و معمولاً یک نفر نویسنده است حتی گاهی اوقات کتاب های تاریخی در چندین مجلد، ۲۰ مجلد، ۴۰ مجلد میباشد که یک نفر آن را کار کرده است اما اگر کار جمعی صورت بگیرد مجموعه ی توان ها به میدان می آیند و کار از استحکام، اتقان، عمق و وسعت بیشتری برخوردار خواهد بود. این کتاب این خصوصیت را دارد که یازده مولف همکاری علمی در تدوین آن داشته اند که نام هر کدام از این شخصیت ها که هر کدام خود صاحب آثار فراوانی هستند در آغاز کتاب آمده است. همه ی این کارها زیر نظر شخصیتی به اسم حجت الاسلام و المسلمین استاد مهدی پیشوایی صورت گرفته است.
این کتاب در ال ۱۳۸۰ تالیف شد تا سال ۱۳۹۳، دوازده بار چاپ شده و انتشارات موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی این کتاب را چاپ کرده است.
در آغاز این کتاب چند نکته مطرح شده است که دکتر سنگری به آن ها اشاره کردند:
– گزارشی جامع و مستند از قیام عاشوراست.
– نظارت اصلی بر این کتاب را استاد پیشوایی داستند و مشاوره کتاب را جناب آقای حجت الاسلام محمدهادی یوسفی قروی که ایشان نیز یکی از شخصیت های علمی و بزرگ کشورمان هستند بر عهده داشتند.
– این کتاب مبتنی بر معیارهای علمی تدوین شده است یعنی از روش تاریخ نگاری در تدوین کتاب استفاده شده است.
– پیراسته از تحریف است.
– این کتاب متناسب با نیازهای روز تدوین شده است.
– این کتاب روش و بیانی جدید دارد
– و……
دکتر محمدرضا سنگری درادامه ی بحث توضیحات کامل تری در باب این کتاب عنوان کردند. علاقمندان می توانند در جلسه ی بعدی برای پیگیری تحلیل و بررسی این کتاب در جلسه ی بعدی این سلسله جلسات که تاریخ آن در همین سایت اعلام خواهد شد شرکت کنند.
برچسبدکتر سنگری روزدهم عاشورا کتب عاشورایی محمدرضا سنگری مرجع شناسی کتب عاشورایی منبع شناسی کتب عاشورایی موسسه عاشورا
همچنین ببینید
جریانشناسی فکری معارضان قیام کربلا
نام کتاب: جریانشناسی فکری معارضان قیام کربلا مؤلف: محمدرضا هدایت پناه محل نشر: قم ناشر: ...